Akademija poslovnih vještina danas krenula s prvim predavanjima

Nakon provedbe nekoliko uspješnih programa podrške poduzetnicima (Pokreni nešto svoje, Akcelerator za društvene poduzetnike), čakovečka ACT Grupa je u razdoblju pokretanja nekoliko novih programa. Jedan od njih je i Akademija poslovnih vještina – http://akademija.act-grupa.hr.

Riječ je o jednogodišnjem programu edukacija iz specifičnih područja za menadžere organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Program se provodi kroz inovativan model volontiranja stručnjaka iz korporativnog sektora i trajat će od studenog 2018. do lipnja 2019. godine.

Akademiju je pokrenulo Učilište za društvenu ekonomiju, ustanova za obrazovanje odraslih iz Čakovca, u vlasništvu ACT Grupe (www.act-grupa.hr), u suradnji s poduzećima A1 Hrvatska, Erste&Steiermärkische Bank, INA – Industrija nafte, Philip Morris Zagrebi PwC Hrvatska.

Prijave za prvu generaciju polaznika/ica Akademije poslovnih vještina bile su otvorene od 29. listopada do 12. studenoga 2018. godine, a ukupno se prijavilo 59 menadžera/ica organizacija civilnoga društva i društvenih poduzeća iz cijele Hrvatske. Selekcijski odbor donio je odluku o odabiru 25 polaznika/ica prve godine Akademije poslovnih vještina.

„Većina prijava bila je izvrsna, povratne informacije Selekcijskog odbora kažu da ih veseli vidjeti na jednom mjestu veliki entuzijazam i motivaciju za cjeloživotnim učenjem, osobnim i stručnim usavršavanjem, razvojem vlastitih organizacija i sektora u kojem djeluju, kao i razvojem društva.“ – izjavio je Teo Petričević, voditelj Akademije poslovnih vještina, na početnom događaju Akademije koji se održao 21. studenog u prostorijama A1 Hrvatska u Zagrebu.

Jučer su se prvoj generaciji polaznika predstavili partneri programa i 10 predavača/ica iz 7 hrvatskih kompanija, a prva edukacija na rasporedu je već danas. Polaznike/ice će menadžerskim vještinama podučiti Katja Matić, rukovoditeljica odjela za razvoj zaposlenika u A1 Hrvatska. Dan poslije, Anita Batinić Bajkovec, koordinatorica za zapošljavanje i selekciju u INA – Industrija nafte, d.d. polaznike/ice će naučiti o procesu i modelima odlučivanja, postavljanju prioriteta, planiranju te o odnosu odlučivanja i menadžerskih funkcija. Do kraja ove godine, 25 polaznika/ica Akademije sudjelovat će još na dvije edukacije koje će pokriti teme planiranja i organiziranja.

„Iznimno mi je drago da sam izabrana u prvu generaciju polaznica i polaznika Akademije. Kao predstavnici udruge K-zona i naše novoosnovane tvrtke Fierce Women veselim se radu i učenju od stručnjaka/kinja iz korporacija, ali i druženju i razmjeni iskustava s kolegama/icama iz drugih organizacija i društvenih poduzeća. Vjerujem da će znanja i vještine koje ćemo steći u ovom programu unaprijediti naše poslovanje i pomoći nam da budemo konkurentniji na tržištu.“ – rekla je na uvodnom predstavljanju Diana Bekavac, jedna od polaznica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)