Krenula druga Akademija poslovnih vještina!

Nakon procesa prijave, selekcije kandidata/kinja i odabira 20 polaznika/ica, jučerašnjim neformalnim druženjem s predavačima/icama i predstavnicima/ama partnerskih kompanija koje je ugostila Erste banka krenula je druga Akademija poslovnih vještina.

Čakovečka ACT Grupa je nakon provedbe nekoliko uspješnih programa podrške poduzetnicima (Pokreni nešto svoje, U zoni – Akcelerator za društvene poduzetnike, Social Impact Award Hrvatska, Erasmus za mlade poduzetnike…. ), prošle godine pokrenula novi program – Akademiju poslovnih vještina.

Riječ je o jednogodišnjem programu edukacija iz specifičnih područja za menadžere organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Nakon uspješne pilot generacije, ove se godine program, baziran na inovativnom modelu volontiranja stručnjaka/inja iz korporativnog sektora, vraća s još više edukacija i još više partnera.

Program će trajati od listopada 2019. do lipnja 2020. godine, a pohađanjem 13 cjelodnevnih edukacija direktori/ce, predsjednici/e, voditelji/ice odjela, većeg programa ili projekta u organizaciji civilnog društva ili društvenom/impact poduzeću će, zahvaljujući iskustvima stručnjaka/inja iz poslovnog sektora, steći znanja iz područja menadžmenta, leadershipa, marketinga i financija, ali i dobiti priliku za umrežavanje s najboljim menadžerima/icama u organizacijama društvene ekonomije.

Partneri ovogodišnjeg programa su kompanije  404A1 Hrvatska, Atlantic Grupa, Erste&Steiermärkische BankINANjuškaloPhilip Morris Zagreb i PwC Hrvatska.

Prijave za prvu generaciju polaznika/ica Akademije poslovnih vještina bile su otvorene od 19. rujna do 4. listopada 2019. godine, a ukupno se prijavilo 42 menadžera/ica organizacija civilnoga društva i društvenih poduzeća iz cijele Hrvatske. Selekcijski odbor donio je odluku o odabiru 20 polaznika/ica druge godine Akademije poslovnih vještina.

Na jučer održanom početnom događaju Akademije u prostorijama Erste banke u Zagrebu drugoj generaciji polaznika/ica predstavili partneri programa i 13 predavača/ica iz 9 hrvatskih kompanija.

„Raduje nas na jednom mjestu vidjeti ovakav entuzijazam i motivaciju za cjeloživotnim učenjem, osobnim i stručnim usavršavanjem, razvojem vlastitih organizacija i sektora u kojem djeluju, kao i razvojem društva.“ – izjavio je Teo Petričević, voditelj Akademije poslovnih vještina i direktor ACT Grupe.

„Iznimno mi je drago da sam izabrana u drugu generaciju polaznica i polaznika Akademije. Veselim se radu i učenju od stručnjaka/kinja iz korporacija, ali i druženju i razmjeni iskustava s kolegama/icama iz drugih organizacija i društvenih poduzeća. Kao zadrugarki koja dolazi iz organizacije koja vjeruje da promjene u ekonomskim odnosima moraju odražavati i promjene u društvenim odnosnima općenito posebno me raduje kada vidim da da i hrvatski poslovni sektor polako mijenja svoj tradicionalni pristup društveno odgovornom poslovanju. Mi znamo koliko je bitno imati podršku kolega i ljudi različitih zanimanja te se stoga trudimo što više dijeliti vlastito iskustvo i znanja koje smo do sada stekle – od pripreme i vođenja crowdfunding kampanje, kuhanja piva te poslovanja zadruge. Zato vjerujem da će znanja i vještine koje ćemo steći u ovom programu unaprijediti naše poslovanje i pomoći nam da budemo konkurentniji na tržištu.“ – rekla je na uvodnom predstavljanju Ana Teskera iz Zadružne pivovare Brlog.

Prva edukacija na rasporedu je već danas. Polaznike/ice će menadžerskim vještinama podučiti Katja Matić, voditeljica ljudskih potencijala za kompanije Njuškalo i Trikoder unutar Styria Media Grupe. Do kraja ove godine, 20 polaznika/ica Akademije sudjelovat će još na tri edukacije koje će pokriti teme odlučivanja, organiziranja i komunikacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)