Održana prva edukacija za 4. generaciju polaznika/ica programa

U petak 11. studenoga 2021. održana je prva u nizu edukacija Akademije poslovnih vještina (APV) 2021/2022 na kojoj su prisustvovali 20 novih Akademičara/ki. Zbog trenutačne epidemiološke situacije, edukacija ove četvrte generacije Akademije održana je online.

Edukaciju je vodio Teo Petričević iz ACT Grupe. Teo je u isto vrijeme pružio Akademičarima/kama uvid u cijelu godinu Akademije koja će trajati do lipnja 2021., kao i održao prvo predavanje Akademije na temu „(Impact) strategiziranje i strateško upravljanje“.

Upoznavanje i način rada

Ovaj online susret započeo je s uvodom u APV 2021/2022 te s međusobnim upoznavanjem Akademičara/ki gdje su svi dobili priliku čuti jedni o drugima, o njihovim organizacijama, dosadašnjem radu i inspirirajućim projektima na kojima trenutno rade. Na samom početku naglasak je stavljen na korist i važnost, tijekom cijele Akademije, dijeljenja vlastitog iskustva i mišljenja te da nema pogrešaka kad se radi o pitanjima, odgovorima, ili o dijeljenju vlastitih iskustava i vlastitog znanja, pošto smo svi ovdje da zajedno učimo i razvijamo sebe i svoje organizacije.

Počevši s osnovama, Teo je Akademičare/ke upoznao s pojmovima impacta/utjecaja, integrativne i kolaborativne strategije, te impact poslovnog modela. Akademičari/ke su dobili priliku razraditi svaki od navedenih pojmova za svoju vlastitu organizaciju. Teo je također upoznao Akademičare/ke s modelima balansiranja impact i poslovne strategije u svakodnevnom poslovanju i u dugoročnim okvirima. Isto tako, razrađivala se i tema dizajna i prakse strateškog planiranja usmjerenog stvaranju pozitivnog društvenog utjecaja.

Motivacija

Tijekom cijele edukacije osjetila se pozitivna energija 20 motiviranih Akademičara/ki iz raznih krajeva Hrvatske, koji rade na postizanju pozitivnih promjena u društvu u kojem žive i rade.  Među polaznicima se osjetio veliki entuzijazam i motivacija za učenjem, stručnim usavršavanjem i razvoju vlastitih organizacija.

Druga po redu edukacija ove četvrte generacije polaznika Akademije održati će se online u petak, 03. prosinca, kada će Gordana Svetličić i Irena Cvetić iz A1 Hrvatska podijeliti svoje znanje i iskustva na temu „(Agilno) vođenje unutar organizacije“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)